Keresés

2011. október 27., csütörtök

Oakland-i események

A közelben van Oakland, ahol a napokban kemény összecsapásokról számolt be a sajtó tüntetők és rendőrség között. A tüntetések alapvetően az iskolák megóvásáért indultak (ismerős szituáció), azonban a kezdeményezés csatlakozott az "occupy" mozgalomhoz is, majd kialakult egy kis blokád a városban, amit a rendőrök (tegnapelőtt mintegy ötszázan a ca. 130 tüntető ellen) felszámoltak. A beszámolók alapján azonban nem meglepő módon elsősorban a karhatalom csapott össze a tüntetőkkel.

Itt egy beszámoló a musicisfreenow blogon + egy másik riport a truth-out oldalán. Az eseményre reagálva készítettem egy kollázst, rip-democracy címmel. Meghallgatható itt - eredetileg 8csatornás változatban készült (mostanában ilyen formátumban készítem a munkákat), de a sztereó változat is egész hasonlít.


okt.28-i frissítés: az oakland-iak szerdára újabb, nagyobb demonstrációt terveznek (weboldala itt). Itt már aligha van szó az iskolákról, konkrét célok merülnek fel a többségi 99% részéről a bizonyos 1% ellen. A kommentárok tanulságosak (pl. a gyerekek ne demonstráljanak, menjenek iskolába, hiszen ezzel is csak azt igazolnánk hogy nincs rájuk szükség), vajon a szervezők figyelembe veszik őket?
Nem úgy tűnik, lásd plakát:

Már lassan egészen távol áll a témától, de érdemes összevetni az Occupy Wall Street plakáttal:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése