Keresés

2011. november 1., kedd

UCSB-MAT

Mivel ma kimaradt egy napom az egyetemen fokozódó hipochondriám miatt, van alkalmam bemutatni hol is dolgozok.
Ez a Pluriphonic lab, egy 8csatornás hangrendszerrel megáldott kicsiny helyiség:

Nem nagyon használják amúgy mások ezt a helyet, időként megjelenik egy-két ember, leülnek az ablak mellé (ami egyébként az óceánra néz), és a laptopjaikon dolgoznak, de az előtérben látható hangrendszert nem hallottam használni. Ennek egyik oka az, hogy van két-három nagyobb stúdió, ezek között is a legnagyobb az Allosphere, ami egy hatalmas, három szint összevonásával létrehozott immerzív hang-képrendszer; másrészt pedig a 40 hallgató többsége vizuális orientáltságú, így az arra szakosodott stúdiókban ill. a közösségi tereken dolgoznak.
Néhány kép, először egy vizuális laborról:

Nanomedicína-előadás az "experimental visual lab"-orban

És pár kép a "közterekről"

Folyosó. Itt az első 5 iroda balra a MAT, vele szemben a CNSI (nanotechnológiai intézet) és valamiért a Microsoft kapott helyet:) némelyik ajtón egyébként radioaktív veszélyre hívják fel a figyelmet, és a mobiltelefon is árnyékolva van. érdekes hely.
Közösségi tér, hallgatók aktívan hasznosítják (de csendben kell lenniük, több figyelmeztetés is van a falakon). Nem látszik a képen, de jobbra van egy kivetítő rendszer, amit a hallgatók használhatnak kisebb installációikhoz.
Visszakanyarodva a Pluri laborhoz, első sokcsatornás kísérletem:

3 megjegyzés:

  1. Már csak Kirk kapitány és Mr. Spock hiányzik aztán indulhat a Raumschiff Enterprise... SZorri Balázs...tudod mennyire földhözragadt vagyok és ezt nem hagyhattam ki....de persze tökjó!!!

    VálaszTörlés
  2. otthon az elektronikai boltban azt mondták mielőtt indultam, hogy biztos amiatt van itt annyi földrengés mert mindenki ilyen zenét csinál :)

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy van benne valami, ugyhogy csak ovatosan!!!...:-D

    VálaszTörlés